Sötpotatisbiffar

Dessa proteinrika sötpotatisbiffar är superenkla att göra och smakar som en dröm för hela familjen. De passar bra med ris, quinoa, mathavre eller liknande samt en god sås.

🌱 30 min 🌱 4 portioner 🌱 bebis 6 mån + 🌱

Recept

  • 1 stor sötpotatis (ca 350 g)
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 1/2 grönsaksbuljong (barn över 1 år)
  • 1/2 tsk ceylonkanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • Olja att steka i

Gör så här 

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre kuber, cirka 3x3 cm. Koka i 5-10 minuter tills de är mjuka.
  2. Mosa sötpotatisen i en skål och tillsätt kikärtsmjöl och kryddor. Smula i grönsaksbuljong och blanda tills du får en jämn smet.
  3. Forma smeten till biffar av önskad storlek och form.
  4. Värm upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i cirka 4-5 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Servera och njut! 

Tillbaka till blogg