Sötpotatisbiffar
Dessa proteinrika sötpotatisbiffar är superenkla att göra och smakar som en dröm för hela familjen. De passar bra med ris, quinoa, mathavre eller liknande samt en god sås.
🌱 30 min 🌱 4 portioner 🌱 bebis 6 mån + 🌱
Recept
- 1 stor sötpotatis (ca 350 g)
- 3 dl kikärtsmjöl
- 1/2 grönsaksbuljong (barn över 1 år)
- 1/2 tsk ceylonkanel
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk vitlökspulver
- Olja att steka i
Gör så här
- Skala och skär sötpotatisen i mindre kuber, cirka 3x3 cm. Koka i 5-10 minuter tills de är mjuka.
- Mosa sötpotatisen i en skål och tillsätt kikärtsmjöl och kryddor. Smula i grönsaksbuljong och blanda tills du får en jämn smet.
- Forma smeten till biffar av önskad storlek och form.
- Värm upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i cirka 4-5 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Servera och njut!
