Chokladbollsgranola

Denna granola går snabbt att göra – på bara fem minuter har du en näringsrik och järnrik blandning, fylld med lyxiga ingredienser. Perfekt för dig som vill ha ett näringsrikare och mindre sött alternativ till den färdiga granolan som du hittar i butik.

🌱 30 min 🌱 ca 500 gram 🌱 bebis 6 mån + 🌱

Recept

  • 2 bananer (mogna)
  • 1/2 dl jordnötsmör
  • 1/2 dl kokosolja
  • 3 msk kaffe (valfritt)
  • 2 msk lönnsirap (valfritt)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 dl havregryn (ev. glutenfria)
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 1 nypa salt (barn över 1 år)


Gör så här

1. Värm ugnen till 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Mosa bananerna och blanda med jordnötssmör, kokosolja, kaffe, lönnsirap, kakao och vaniljpulver.

3. Hacka hasselnötterna och blanda ihop alla ingredienserna i en stor skål.

4. Sprid ut blandningen över en plåt och grädda i ugnen i 25-30 minuter tills granolan blir krispig. Rör om och bryt granolan till mindre bitar ett par gånger under tiden.

5. Ta ut ur ugnen och låt granolan svalna på plåten.

Servera och njut!

(Kom ihåg att introducera allergener som nötter försiktigt till bebisar, lite och en allergen i taget och håll utkik efter reaktioner.)

Tillbaka till blogg