Järnboostad äppelmos
Vad passar inte bättre än en järnboostad äpplemos nu när hösten och förkylningarna är här? Den blir riktigt krämig och lite nötig i smaken och kräver egentligen bara två ingredienser. Den går att göra på bara äpplen och vatten, men jag la i lite frön och tahini i en gjutjärnsgryta för extra järn.
🌱 15 min 🌱 ca 4 dl 🌱 bebis 6 mån + 🌱
Recept
🍎 6 röda äpplen
💦 3 dl vatten
🤎 1 tsk ceylon kanel (valfritt, för smak)
Vill du järnboosta? Välj något av följande:
🌱 2 msk pumpakärnor
eller
🌱 2 msk hampafrön
eller
🌱 1 tsk tahini
Gör så här
1. Kärna ur och hacka äpplena (om du gör till bebis under 1 år kan det vara bra att skippa skalet för att undvika förstoppning).
2. Lägg alla ingredienser i en gjutjärnsgryta för mer järn (eller kastrull) och låt det koka i 5 minuter.
3. Mixa med en stavmixer och låt det koka ihop snabbt till önskad konsistens.
Servera och njut!
‼️ Kom ihåg att introducera allergener (frön) försiktigt till bebisar. Lite i taget ‼️