Jordgubbsmousse
Krämig och växtbaserad jordgubbsmousse (den passar även som glass till barnen). Den är god för hela familjen och går bra att servera till bebisar. Jag gör den sockerfri till dom minsta men vuxna brukar vilja ha den lite sötare med dadlar eller lönnsirap.
🌱 bebis 6 mån + 🌱 5 min 🌱 bebis 6 mån + 🌱
Recept
🍓 0,5 liter jordgubbar
🥥 400 ml kokosgrädde
🌱 2 msk chiafrön
🌱 1/2 lime
🤍 1/2 tsk vaniljpulver (valfritt)
🍁 3 dadlar eller 1 msk lönnsirap (valfritt)
Gör så här:
1. Ställ kokosgrädden i kylen i minst 24 timmar.
2. Vispa kokosgrädden (bara den vita tjocka delen i burken/förpackningen, inte kokosvattnet).
3. Mixa jordgubbarna, saften från 1/2 lime och chiafröna i en matberedare eller mixer (ev vaniljpulver och sötning också, jag brukar ha i dadlar eller lönnsirap om vuxna ska äta).
4. Rör ihop allting försiktigt med en sked, lägg upp i glas eller skålar.
(Moussen går bra att äta direkt, jag föredrar dock att låta den stå i kylen minst 4 timmar innan servering).
Servera och njut!