Pizzadeg på röda linser
Här kommer ett glutenfritt, lättlagat och proteinrikt recept på pizzadeg gjort på röda linser. Pizzan får en perfekt konsistens, som håller samman och blir härligt krispig.
🌱 6 mån + 🌱 30 + 30 min 🌱 1 pizza 🌱
Recept
🌱 2 dl röda linser
💦 2 dl vatten
🌱 1 tsk vitlökspulver
🧂 1/2 tsk örtsalt (barn över 1 år)
Tillbehör
🧀 Växtbaserad mozarella
🍅 Pizzasås
🌱 Valfri fyllning (t.ex. svamp, lök, paprika etc).
👩🍳 Gör så här 👩🍳
1. Lägg linserna i blöt i kokhett vatten i ca 30 min.
2. Sätt ugnen på varmluft 230 grader.
3. Häll av vattnet och tillsätt 2 dl nytt vatten, vitlökspulver och örtsalt (barn över 1 år).
4. Mixa till en jämn smet i en mixer eller matberedare.
5. Häll över smeten på ett bakplåtspapper och platta ut smeten (jag använde undersidan av ett decilitersmått). Degen får inte vara för tunn eller för tjock, ca 4-5 mm är bra.
6. Tillaga bottnen i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och vänd bottnen försiktigt och tillaga i 5 minuter till. (Enklast är att lägga bottnen upp och ner, och sen dra av bakplåtspappret försiktigt).
7.Fyll bottnen med pizzasås, mozarella och valfri topping. Tillaga i ugnen i 5-7 minuter till på 200 grader.
Servera och njut!