Spenatpasta

Här kommer ett spännande recept på hemlagad grön pasta på enbart två ingredienser. Detta är ett väldigt smidigt sätt att få in mer spenat och näring i maten.

🌱 12 mån + 🌱 15 min 🌱 3 port 🌱

Recept
🌱 150 gram babyspenat (färsk)
🌾 4 dl havregryn (ev glutenfria)
🧂 En nypa salt (frivilligt)

👩‍🍳 Gör så här 👩‍🍳
1. Blanda färsk babyspenat med havregryn och salt i en matberedare till en grön deg (om din matberedare inte är så stark kan det vara bra att mixa havregrynen till ett mjöl först).

2. Degen ska formas till en boll och släppa från kanten. Om den är för klibbig kan du tillsätta lite mer havregryn tills den släpper.

3. Koka upp vatten och klipp degen med en sax till ca 4x1 cm långa bitar. ❗️För mindre barn är det bra att platta till bitarna för att undvika kvävningsrisk.❗️

4. Koka i 4-5 minuter.

5. Värm pesto eller annan valfri sås i ett stekjärn och stek pastan på medelvärme i några minuter.

Servera och njut!

Tillbaka till blogg