Tempeh i jordnötssås
Riktigt krämig och smakrik rätt som är en av våra vardagsfavoriter här hemma.
🌱 20 min 🌱 4 portioner 🌱 bebis 6 mån + 🌱
Recept
- 400 gram naturell tempeh
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 dl jordnötssmör
- 1-2 msk hackad ingefära
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk japansk soja (barn över 1 år)
- 1 lime
- Valfri olja att steka i
Tillbehör
- Quinoa, ris eller havreris.
- Färsk koriander och hackade jordnötter att strö över maten.
Gör så här
1. Skär tofun i bitar och stek på medelvärme tills den blir gyllenbrun och krispig på båda sidor i en stekpanna.
2. Hacka ingefäran och vitlöken och stek i en kastrull med sambal oelek i kokosolja på medelvärme i ett par minuter.
3. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, japansk soja (barn över 1 år) och saften ur en lime. Låt det koka ihop i 5 minuter.
Servera gärna med hackade jordnötter och färsk koriander!