Tempeh i jordnötssås

Riktigt krämig och smakrik rätt som är en av våra vardagsfavoriter här hemma. 


🌱 20 min 🌱 4 portioner 🌱 bebis 6 mån + 🌱


Recept

  • 400 gram naturell tempeh
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1-2 msk hackad ingefära
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja (barn över 1 år)
  • 1 lime
  • Valfri olja att steka i


Tillbehör

  • Quinoa, ris eller havreris.
  • Färsk koriander och hackade jordnötter att strö över maten.

Gör så här
1. Skär tofun i bitar och stek på medelvärme tills den blir gyllenbrun och krispig på båda sidor i en stekpanna.
2. Hacka ingefäran och vitlöken och stek i en kastrull med sambal oelek i kokosolja på medelvärme i ett par minuter.
3. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, japansk soja (barn över 1 år) och saften ur en lime. Låt det koka ihop i 5 minuter.

Servera gärna med hackade jordnötter och färsk koriander!

Tillbaka till blogg