Växtbaserad omelett

Denna kikärtsomelett är ett lättlagat och proteinrikt alternativ till vanlig omelett – perfekt till frukost, brunch eller middag. Enkel, mättande och full av smak!

🌱 4 port 🌱 15 min 🌱 bebis 6 mån + 🌱

Recept

  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 5 dl havremjölk (ev. glutenfri)
  • Salt och peppar (barn över 1 år)
  • 1,5 msk näringsjäst (valfritt)
  • 1/2 tsk gurkmeja (valfritt, för gul färg)
  • Olja till stekning


Gör så här

1. Rör ihop kikärtsmjöl och bakpulver.

2. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3. Värm lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Häll i smeten för en omelett och låt steka i cirka 3 minuter. Vänd den försiktigt och stek ytterligare 3 minuter tills båda sidor är gyllenbruna.

Servera och njut!

Tillbaka till blogg