Växtbaserad omelett
Denna kikärtsomelett är ett lättlagat och proteinrikt alternativ till vanlig omelett – perfekt till frukost, brunch eller middag. Enkel, mättande och full av smak!
🌱 4 port 🌱 15 min 🌱 bebis 6 mån + 🌱
Recept
- 4 dl kikärtsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 5 dl havremjölk (ev. glutenfri)
- Salt och peppar (barn över 1 år)
- 1,5 msk näringsjäst (valfritt)
- 1/2 tsk gurkmeja (valfritt, för gul färg)
- Olja till stekning
Gör så här
1. Rör ihop kikärtsmjöl och bakpulver.
2. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
3. Värm lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Häll i smeten för en omelett och låt steka i cirka 3 minuter. Vänd den försiktigt och stek ytterligare 3 minuter tills båda sidor är gyllenbruna.
Servera och njut!