Växtbaserade prinskorvar
Hemlagade vegokorvar med mild kryddning och prinskorvs-konsistens. Enkla att göra, prisvärda och perfekta till julbordet, brunchen eller vardagsmiddagen.
🌱 6 mån + 🌱 ca 45 min 🌱 ca 35 små prinskorvar 🌱
Ingredienser
Torra ingredienser
- 2 dl havregryn (ev. glutenfritt)
- 4 msk potatismjöl
- ½ tsk vitpeppar
- 1 tsk lökpulver
- 1–2 krm muskot
- 1/2 tsk ceylon kanel (valfritt)
- 1 buljongtärning (barn över 1 år)
Blöta ingredienser
- 1 paket kidneybönor (avrunna, spara bönspadet)
- 1 liten gul lök
- 1–2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk neutral olja
- 1 tsk dijonsenap
- 3 msk bönspad
Gör så här
-
Förbered torra ingredienser
Mixa havregryn, potatismjöl, vitpeppar, lökpulver, muskot och smulad buljongtärning till ett mjöl i en skål. -
Mixa de blöta ingredienserna
Lägg i kidneybönor, lök, vitlök, tomatpuré, olja, dijonsenap och bönspad. Mixa till en helt slät och jämn smet, låt stå i 10 minuter. -
Justera smeten
Justera med lite mer potatismjöl om smeten känns för kladdig eller en skvätt bönspad om den är för torr. -
Forma korvarna
Rulla smeten till små prinskorvar eller spritsa ut degen för en jämnare form. Fukta händerna lätt för enklare hantering. Lägg korvarna på plåt med bakplåtspapper. -
Tillaga
Tillaga korvarna i ugnen på 150 grader i 20 minuter (vänd korvarna efter 10 minuter). Stek sedan korvarna eller höj ugnen till ca 200 grader och tillaga i ca 8 minter till.
För den mest korviga konsistensen: Lägg korvarna i folie och ånga dem i cirka 40 minuter över kokande vatten, till exempel i en sil eller ånginsats. Då får de en riktigt korvig och fast konsistens - stek sedan. -
Servera
Njut dem nygräddade, eller låt svalna och använd i grytor, på buffé eller till julbordet.
