Växtbaserade prinskorvar

Hemlagade vegokorvar med mild kryddning och prinskorvs-konsistens. Enkla att göra, prisvärda och perfekta till julbordet, brunchen eller vardagsmiddagen.

🌱 6 mån + 🌱 ca 45 min 🌱 ca 35 små prinskorvar 🌱

Ingredienser

Torra ingredienser

  • 2 dl havregryn (ev. glutenfritt)
  • 4 msk potatismjöl
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1–2 krm muskot
  • 1/2 tsk ceylon kanel (valfritt)
  • 1 buljongtärning (barn över 1 år)

Blöta ingredienser

  • 1 paket kidneybönor (avrunna, spara bönspadet)
  • 1 liten gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk bönspad


Gör så här

  1. Förbered torra ingredienser
    Mixa havregryn, potatismjöl, vitpeppar, lökpulver, muskot och smulad buljongtärning till ett mjöl i en skål.
  2. Mixa de blöta ingredienserna
    Lägg i kidneybönor, lök, vitlök, tomatpuré, olja, dijonsenap och bönspad. Mixa till en helt slät och jämn smet, låt stå i 10 minuter.
  3. Justera smeten
    Justera med lite mer potatismjöl om smeten känns för kladdig eller en skvätt bönspad om den är för torr.
  4. Forma korvarna
    Rulla smeten till små prinskorvar eller spritsa ut degen för en jämnare form. Fukta händerna lätt för enklare hantering. Lägg korvarna på plåt med bakplåtspapper.
  5. Tillaga
    Tillaga korvarna i ugnen på 150 grader i 20 minuter (vänd korvarna efter 10 minuter). Stek sedan korvarna eller höj ugnen till ca 200 grader och tillaga i ca 8 minter till.

    För den mest korviga konsistensen: Lägg korvarna i folie och ånga dem i cirka 40 minuter över kokande vatten, till exempel i en sil eller ånginsats. Då får de en riktigt korvig och fast konsistens - stek sedan. 
  6. Servera
    Njut dem nygräddade, eller låt svalna och använd i grytor, på buffé eller till julbordet.
Tillbaka till blogg